Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Πρώτο χαστούκι: επεστράφη ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας από τρόικα

Μπορεί ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του να διαβεβαιώνουν ότι θα κάνουν αριστερή διαχείριση του υπερμνημονίου που αποδέχθηκαν στο όνομά μας, αλλά οι Ευρωπαίοι δεν δείχνουν να τον συμμερίζονται. Η πρώτη αριστερή μνημονιακή ιστορία, λοιπόν, ξεκινά από την αρχή της εβδομάδας με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και το ηχηρό χαστούκι της τρόικας...

Ο "υπουργός" Δικαιοσύνης απέστειλε εις τας Ευρώπας για έγκριση το ημιτελές, είναι η αλήθεια, σχέδιο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής υπό τον κ. Δημήτρη Κράνη, το οποίο θα αντικαθιστούσε το περίφημο προηγούμενο σχέδιο της επιτροπής του Ιωάννη Χαμηλοθώρη που επέτρεπε τις κατασχέσεις σπιτιών και μετέτρεπε τη δικαιοσύνη σε ακραία ταξική.

Ε, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι "εταίροι" μας την επέστρεψαν ως απαράδεκτη όχι επειδή ήταν ημιτελής, αλλά επειδή ήταν πολυσέλιδη, απαντώντας ότι θα στείλουν τη δική τους έτοιμη και κατά πολύ μικρότερη! Δεν κάθισαν καν να τη διαβάσουν, δηλαδή.

Αυτό αποκαλύφθηκε χθες, Παρασκευή 17 Ιουλίου,  στην Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας από τα δύ6ο μέλη της Επιτροπής Κράνη που συμμετείχαν στο πάνελ των ομιλητών.

Πρώτη νίκη του "πρωθυπουργού" για την άμβλυνση των επιπτώσεων με τον "αριστερό" τρόπο, δηλαδή.

Για να το κάνουμε, λοιπόν, λιανά, ξεχάστε τα σπίτια σας εάν έχετε δάνεια, ξεχάστε και την οποιαδήποτε δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη, τουλάχιστον, ατομικά, ξεχάστε τις ανοιχτές διαδικασίες.


Το σχέδιο Χαμηλοθώρη, το οποίο καταψηφίστηκε από τους δικηγόρους σε ποσοστό 93% (!!!) και για το οποίο οι δικηγορικοί σύλλογοι κατέβηκαν σε αποχή διαρκείας τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι και τις εκλογές του Ιανουαρίου, προέβλεπε διαδικασίες εξπρές για τις κατασχέσεις, προτεραιότητα των τραπεζών στους πλειστηριασμούς, αλλά και την κατάργηση εξέτασης μαρτύρων στο ακροατήριο (!!!), μεταξύ πολλών άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου