Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ποιος θα μας προστατεύσει απ’ τον Προστάτη του Πολίτη;



Η επιλογή του κ. Πανούση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε προκαλέσει ήδη αντιδράσεις και ερωτηματικά στο χώρο της αριστεράς και στον ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή. Σαράντα ημέρες, σχεδόν, μετά την ορκωμοσία και την ανάληψη καθηκόντων στο υπουργείο τα ερωτηματικά μεγαλώνουν και οι αντιδράσεις εντείνονται.

Και είναι ο ίδιος ο υπουργός που με τις δηλώσεις και τις πράξεις ή την απραξία του προκαλεί αυτές τις αντιδράσεις 

Δεν είναι μόνον οι δηλώσεις για τον φράχτη στον Έβρο, ο οποίος, σε αντίθεση με τα κιγκλιδώματα περιμετρικά της Βουλής, παραμένει στην θέση του ως λιγότερο ενοχλητικός για την κοινή γνώμη. Είναι και οι επιθέσεις των ΜΑΤ και των λογής ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που συνεχίζονται με την ίδια σχεδόν συχνότητα και, φυσικά, με το ίδιο μένος. 

Εξάρχεια, εισβολή στην κατάληψη του ΒΟΞ, επίθεση στην πορεία για τα κέντρα κράτησης στην Αμυγδαλέζα, επίθεση στην πορεία στον Βόλο εναντίον του δημάρχου Μπέου… 

Κι ο κ. Πανούσης, παρακολουθεί σιωπηλός και αδιάφορος και μιλά για αναδιαρθρώσεις και εκδημοκρατισμό. 

Η εικόνα συμπληρώνεται τώρα και από την καταγγελία της Κίνησης  Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό για νέο σχέδιο Ξένιος Δίας από τον «Αριστερό» υπουργό! 

Ο κ. Πανούσης δεν φημίζεται για τις αριστερές θέσεις του. Το αντίθετο. Κατά καιρούς έχει πάρει θέσεις σε σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό του Πανεπιστημιακού ασύλου, που έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και τον έχουν φέρει σε κόντρα με ιδιαίτερα ευαίσθητους ιδεολογικούς χώρους όπως των αναρχικών και μεγάλων κομματιών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Οι θέσεις του αυτές τον κάνουν συμπαθή στα ιδιωτικά κανάλια και συχνό ρεμβάζοντα στα τηλεοπτικά παράθυρά τους, αλλά όχι και κατάλληλο για υπουργό ενός εξαιρετικά ευαίσθητου υπουργείου για μία αριστερή κυβέρνηση. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός ΠροΠο απολάμβανε ιδιαίτερης προβολής, προεκλογικά ήδη, ακόμα και από Μέσα που συνδέονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Αυγή και το Κόκκινο. Ο κ. Πανούσης δίνει, προφανώς, ιδιαίτερη βαρύτητα στις δημόσιες σχέσεις και την αξία της προβολής. Κάπως έτσι, αποφάσισε να δώσει συνέντευξη Τύπου για την εξαφάνιση ενός φοιτητή απαντώντας σε άρθρο της κ. Ακρίτα που έγινε viral στα social media, αλλά εξακολουθεί να σιωπά για τα κέντρα κράτησης των μεταναστών.

Όσο για την προαναφερόμενη κόντρα με χώρους της αριστεράς και της αναρχίας, αυτή από μόνη της θα μπορούσε να καταστήσει τον υπουργό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μία βραδυφλεγή βόμβα. Όσο, μάλιστα, δεν προχωρά και στην υλοποίηση της προγραμματικής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για διάλυση των ΜΑΤ και των λοιπών κατασταλτικών δυνάμεων, που καιρό τώρα όλοι αποδέχονται ότι συνδέονται, τουλάχιστον ιδεολογικά, με την Χρυσή Αυγή και τον ακροδεξιό χώρο, ο κίνδυνος αυτός μεγαλώνει. 

Και το ερώτημα γίνεται όλο και πιο απαιτητικό: ποιος θα μας σώσει από τους προστάτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου