Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Τι είναι πολιτισμός; Μην είναι ο Τόλης;

Μην είναι τα «πολιτιστικά κέντρα» του μακαρίτη του Γιαννόπουλου; Μην είναι τα γαρύφαλλα, οι γαρδένιες και τα Σίβας κάβα; Μην είναι τα ημίγυμνα κορίτσια με τα κλειστά μικρόφωνα στο χέρι; Ολα πολιτισμός, κι αυτά κι εκείνα, μα πάνω απ’ όλα είναι ο Τόλης!

Ο συνθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός Σταμάτης Κραουνάκης φρόντισε, αυτά κι εκείνα και όλα τ’ άλλα, να τα αποκαταστήσει στην καθημερινή του εκπομπή από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Κόκκινο 105.5 κι ενώ λίγες ημέρες πριν, στην ίδια εκπομπή, είχε κάνει και τη δική του κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου ο γνωστός μουσικός, συνθέτης, παραγωγός, στιχουργός, ερμηνευτής, συγγραφέας και ηθοποιός (ελπίζω να μην ξέχασα κάτι), αφού απήγγειλε ένα σύντομο στιχούργημα παραγωγού του ίδιου ραδιοφώνου, επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα υπέρ του λαϊκού βάρδου - καρδιοκατακτητή (και πάλαι ποτέ ηθοποιού), Τόλη Βοσκόπουλου χαρακτηρίζοντας τις επικείμενες εμφανίσεις του σε νυχτερινό κέντρο των Αθηνών ως το «πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς»! Ευτυχώς, κράτησε το μέτρο διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για το πολιτιστικό γεγονός των Αθηνών και όχι της Ελλάδας ολόκληρης. Πιθανώς, να έχει υπόψη του την επανεμφάνιση κάποιου άλλου μεγάλου, που θα αποτελέσει πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς για τη χώρα ολόκληρη;

Μήπως, περιμένουμε κάτι από Άντζελα Δημητρίου; Γιάννη Πάριο, ίσως; Τερλέγκα; Ή, μήπως, Μαρινέλλα στην Επίδαυρο;

Όπως κι αν έχει, ο μουσικοσυνθέτης μάλλον δεν κρατά αρχείο για την γέννηση του σκυλάδικου στη χώρα με τους άρχοντες της νύχτας στα περίφημα χρόνια της χούντας και του νεόπλουτου ΠαΣοΚ. Άλλωστε, ο μεγάλος βάρδος είναι και παντρεμένος με ένα από τα «τεράστια» ονόματα που ανέδειξε ο ελληνικός πολιτισμός στα χρόνια του σημιτικού σοσιαλδημοκρατικού χώρου.  Μία κυρία που διετέλεσε και υπουργός Πολιτισμού! Στα χρόνια των… πολιτιστικών κέντρων του Βαγγέλη Γιαννόπουλου που μαζί με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κοσμούσε και τις κοσμικές τους στήλες χαριεντιζόμενος με… νυχτολούλουδα.

Μάλιστα, στην αποφώνηση, προφανώς για να προλάβει και τις αντιδράσεις που γνώριζε ότι θα είχε, ο Σταμάτης Κραουνάκης διαολόστειλε και όσες-ους πιθανώς θα τον κατηγορούσαν.

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της εκπομπής με το παραλήρημα υπό τους ήχους ερωτικού αλυχτίσματος του βάρδου…

"Σας ρίχνω και τον Τόλη

Διότι είναι το μεγάλο πολιτιστικό  γεγονός. Των Αθηνών. Ο Τόλης Δευτερότριτα πίσω απ’ το γήπεδο του Παναθηναϊκού με τον Καραντίνη.

Ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. First must! Είναι εδώ ο άρχοντας και τα ρίχνει. Χαρισμένο στην Ευγενία μου.

Έρχονται κι άλλα ωραία τέτοια. Δευτερότριτα ο Τόλης. Θα επανέλθω.

ΔΩΣΕ!!!

Είχα την τύχη να παρευρίσκομαι στην ηχογράφηση αυτουνού του τραγουδιού, υπήρχε μια εκτέλεση πολύ καλύτερη με περισσότερα φάλτσα αλλά πολλή πιο ψυχή, αλλά τότε τα σιδερώναν όπως και τώρα όλα…

Η παρουσία του Τόλη Βοσκόπουλου στην αθηναϊκή νύχτα Δευτερότριτα γα μένα είναι μακράν οποιουδήποτε άλλου πολιτιστικού γεγονότος. Ειδοποιήστε τον άρχοντα ότι η αφεντομουτσουνάρα μου τον στηρίζει απ’ το αριστερό ραδιόφωνο μαζί με πολύ κόσμο που αγαπούσαμε, αγαπάμε στα χρόνια, στο τώρα το ότι υπήρχε και υπάρχει ανάμεσά μας.

Όσο για τις κομματικές κατσαρίδες που έχουν να λένε μόνο κουτσομπολιά για το ότι τελευταία γυναίκα της ζωής του είναι η Άντζελα Γκερέκου πρέπει να πούμε ότι χρωστάμε στον Τόλη τον ύμνο στην γυναικεία παρουσία, εάν τις λάτρεψε όλες, τις αποθέωσε όλες, δεν ξέρω αν αυτός κι ο Πάριος υπάρχει άλλος που να ‘χει αποθεώσει έτσι τη γυναίκα μέσα απ’ τα τραγούδια τους… Λοιπόν, αγαπητές κομματοφίλες, στα διάλα, καλό σαββατοκύριακο."

Αναδημοσίευση από το Destroy Music

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου