Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ακροδεξιό παραλήρημα από τον υπεύθυνο θρησκευτικού του ΓΕΑ

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του προϊστάμενου του γραφείου Θρησκευτικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας κάθε άλλο παρά μήνυμα αγάπης ήταν, καθώς ξύπνησε μνήμες εμφυλίου, Χιτών και ταγμάτων ασφαλείας.

Ο στρατιωτικός ιερέας, Πρωτοπρεσβύτερος-θεολόγος κ. Γεώργιος Γκούσκας, Προϊστάμενος του Γραφείου Θρησκευτικού του ΓΕΑ, όπως υπογράφει, φαρδιά-πλατιά, κάτω από το άρθρο του με τίτλο «Διαίρεση ή ενότητα;» στην εφημερίδα «Νέα του Σ.Α.Σ.» -του επίσημου εντύπου του Συλλόγου Αποφοίτων της Σ.Τ.Υ.Α., δηλαδή- βρήκε την ευκαιρία να μας μεταφέρει στο Δεκέμβρη του ’44 κάνοντας παραλληλισμούς με τη σημερινή κρίση και το ενδεχόμενο διχασμού που αυτή προκαλεί.

Αφού ξεκινά με μία… βαθυστόχαστη ανάλυση για το νόημα των Χριστουγέννων, την αγάπη, την ειρήνη και τα λοιπά συνηθισμένα στο κήρυγμα ενός ιερωμένου, μετά από κάμποσες παραγράφους αδυνατεί να συγκρατηθεί και επιδίδεται σε ένα κλιμακούμενο κήρυγμα μίσους χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα του Δεκέμβρη του ’44 που οδήγησαν στον εμφύλιο πόλεμο ως «ματωμένο Δεκέμβριο του ’44, που λίγο έλειψε η Ελλάς να συρθεί σε μία χειρότερη και χωρίς επιστροφή σκλαβιά, στον ερυθρό ολοκληρωτισμό σταλινικού τύπου κάτω από την ανεξέλεγκτη βία όσων ορέγονταν την εξουσία όχι με βάση τη θέληση της πλειοψηφίας, αλλά την επιβολή της δικτατορίας του ελληνικού προλεταριάτου μέσα από την παραπληροφόρηση και κατασυκοφάντηση κάθε εθνικού στοιχείου».

«Έντονα η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και οχλοκρατία, απώλεια σύνεσης και φρόνησης και γενική παράκρουση –κάτι από τον ξεχασμένο σαν ιστορικό πάθημα και μάθημα- ματωμένο Δεκέμβριο του ’44, που λίγο έλειψε η Ελλάς να συρθεί σε μία χειρότερη και χωρίς επιστροφή σκλαβιά, στον ερυθρό ολοκληρωτισμό σταλινικού τύπου κάτω από την ανεξέλεγκτη βία όσων ορέγονταν την εξουσία όχι με βάση τη θέληση της πλειοψηφίας, αλλά την επιβολή της δικτατορίας του ελληνικού προλεταριάτου μέσα από την παραπληροφόρηση και κατασυκοφάντηση κάθε εθνικού στοιχείου».

Και συνεχίζει εξυμνώντας τον «ηρωισμό των κατασυκοφαντημένων αμυντόρων των εθνικών και ελευθέρων επάλξεων», όπως τους αποκαλεί, μιλώντας για «τετράγωνα λευτεριάς» και μετερίζια αγώνα του Δεκεμβριανού κινήματος, αναφερόμενος, προφανώς, στους Χίτες του Φαρμάκη και την αστυνομία του Έβερτ που άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών του ΕΑΜ σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες ανθρώπων.

«Λιγοστοί ηρωικοί και κατασυκοφαντημένοι αμύντορες των εθνικών και ελευθέρων επάλξεων κέρδισαν τότε τη μαρτυρική νίκη περικυκλωμένοι από παντού στα «τετράγωνα της λευτεριάς», όπως αποκαλούνται τα μετερίζια του Αγώνα του Δεκεμβριανού κινήματος που θα επέφερε παραλίγο τον ελληνικό «σικελικό εσπερινό» και θα σήμαινε το τέλος της Ελλάδος όπως την ξέραμε ως τελευταίο ανάχωμα της ελευθερίας και της δημοκρατίας και κοιτίδα του πολιτισμού, μέσα σε ένα αδελφοκτόνο πλαίσιο απίστευτης αγριότητας και τυφλής ανεξέλεγκτης βίας και καταστροφής.
Στην εποχή μας κατασυκοφαντείται κάθε ηθικό. Αγνό, σεμνό και κυρίως εθνικό ιδανικό της ελληνορθοδόξο0υ πατρίδας και παραδόσεώς μας.»…


Η εφημερίδα του Συλλόγου των Αποφοίτων της Σ.Τ.Υ.Α. είναι συνδρομητική, αλλά μοιράζεται σχεδόν σε κάθε στρατόπεδο και κάθε γραφείο, παρά το γεγονός ότι για τη συνδρομή ζητά να δηλωθεί η διεύθυνση κατοικίας των αξιωματικών. Μέσα από μονάδα της Ελληνικής Αεροπορίας, άλλωστε, ήλθε στα χέρια μου και το αντίτυπο της έκδοσης Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 με αριθμό φύλλου 231, στην τελευταία σελίδα του οποίου φιλοξενείται και το άρθρο του στρατιωτικού ιερέα, κ. Γκούσκα.


Το ΓΕΑ, άραγε, γνωρίζει το γεγονός και τι έχει να πει γι’ αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου