Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Monster roadshow: Ομοφοβικός εγώ; Αυτοί είναι ομοφυλόφιλοι

Η απουσία μου από την Αθήνα δεν μου επέτρεψε να ενημερωθώ άμεσα για την περίπτωση της Village Roadshow και του Newsbomb.gr.

Για όσους τυχόν δεν υπέπεσε στην αντίληψή σας να πω περιληπτικά ότι η Village έκλεισε ένα διαφημιστικό συμβόλαιο για προβολή της στο ενημερωτικό site του κ. Χαρδαβέλλα, από το οποίο υπαναχώρησε έπειτα από τη δημοσίευση ενός ακραίου και ομοφοβικού άρθρου του γνωστού για τις ακραίες συντηρητικές και συχνά ακροδεξιές θέσεις του ιστοτόπου. Η εταιρία, μάλιστα, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση. Ο ιστότοπος του Χαρδαβέλλα απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας σε πολύ επιθετικό –ακόμα και προσβλητικό, σε ορισμένα σημεία- ύφος και η Village με νέα επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου της κ. Χριστοδούλου ανακάλεσε δηλώνοντας, μάλιστα, ότι θα συνεχίσει τη διαφήμισή της στο Newsbomb.gr. Είχε, βεβαίως, προηγηθεί και η «προσφορά» του Newsbomb.gr για δωρεάν διαφήμιση της εταιρίας!


Πού είναι το πρόβλημα, θα πείτε. Μία διένεξη μεταξύ δύο εταιριών είναι και τίποτα πάρα πέρα. Όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Διαβάζοντας κανείς την επιστολή του Newsbomb.gr αντιλαμβάνεται, καταρχήν, ότι τα συστημικά Μέσα έχουν πλέον στο πετσί τους το ρόλο της τέταρτης εξουσίας. Αυτό, μέσα στη δική τους οπτική και ηθική, τους επιτρέπει να εκβιάζουν και να απειλούν εμμέσως ή και αμέσως (σε άλλες περιπτώσεις) και, φυσικά, τους απαγορεύει να υποχωρήσουν έστω και χιλιοστό από τα γραφόμενα και υποστηριζόμενα. Είναι, βλέπετε, θέμα αξιοπιστίας.

Ετσι, το Newsbomb.gr αναφέρει στην επιστολή του:

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε η εταιρία Village να είχε την ίδια ευαισθησία σε μια σειρά από ζητήματα, όπως π.χ. τις αυτοκτονίες που διαπράχθηκαν και διαπράττονται εν μέσω οικονομικής κρίσης, η οποία και προκλήθηκε κυρίως από τη φούσκα των μη εγγυημένων δανειοδοτήσεων που προκλητικά εξασφαλίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από ιδρύματα, όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο! Δάνεια που, όπως αποδείχθηκε, πληρώνει ο ελληνικός λαός με το ίδιο του το αίμα!
3 ερωτήματα που ζητούν απάντηση από τη Village:
-Είστε υπέρ της προκλητικής έκθεσης των συναισθηματικών εκδηλώσεων των ομοφυλοφίλων σε δημόσιους χώρους;
-Είστε σύμφωνοι με την ελευθερία του λόγου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, όπως αυτές ορίζονται και προστατεύονται από το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ΕΣΔΑ;
-Η ευαισθησία σας εξαντλείται στο εν λόγω άρθρο και όχι στις σκηνές φρίκης από τα εγκλήματα στη Συρία, στην Αίγυπτο και το καθημερινό ελληνικό δράμα των αυτοκτονιών ελέω οικονομικής κρίσης και των αιτιών που την προκάλεσαν;

Το ύφος επιθετικό σε βαθμό πρόκλησης και όμως, μία πολυεθνική εταιρία του μεγέθους της Village Roadshow έρχεται στη θέση του απολογούμενου.

Βλέπετε, το γεγονός ότι το επίμαχο άρθρο απέσπασε 2.000 Like, μετράει πολύ περισσότερο από την υπερηφάνεια που, έτσι κι αλλιώς, δεν έχει μία εταιρία, πόσω μάλλον από τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα, την ελευθερία της έκφρασης.

Για το Newsbomb.gr οι ομοφυλόφιλοι προκαλούν όταν εκδηλώνονται συναισθηματικά σε δημόσιους χώρους. Δεν προκαλούν, όμως, οι γυμνόστηθες ή ημίγυμνες ή ολόγυμνες δημοσιεύσεις τους, τα ρεπορτάζ για γελοίες και χυδαίες προσωπικότητες του life style, τα φωτορεπορτάζ από παραλίες της Μυκόνου ή τα άρθρα για πορνοστάρ.

Και, φυσικά, δεν προκαλούν οι απόψεις του περί πατρίδος, θρησκείας και οικογένειας ούτε η έξυπνη υποστήριξή του στη Χρυσή Αυγή και οι συχνά ακραίες και ρατσιστικές θέσεις του.


Εχουμε παραδοθεί αμαχητί στο περιφερόμενο σόου των τεράτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου