Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κλειστόν λόγω πράξης υπουργού


Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου οι οποίες επιτρέπουν τη συγχώνευση ή το κλείσιμο οργανισμών και φορέων του δημοσίου με απλή εντολή των αρμόδιων υπουργών, κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση.
Αυτή είναι η λιτή είδηση…
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση κλείνει και το κεφάλαιο των απολύσεων, καθώς, με πρώτη την ΕΡΤ, σκοπεύει να ξεκινήσει το πογκρόμ, στην πραγματικότητα, εναντίον των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Με την υπογραφή και μόνο του αρμόδιου υπουργού η ΕΡΤ αναμένεται να κλείσει, ίσως και αυτή την εβδομάδα, για κάποιο –άγνωστο πόσο μεγάλο- χρονικό διάστημα για να ξανανοίξει με την πρόσληψη 1.500 περίπου ατόμων μέσω ΑΣΕΠ.
Η ΕΡΤ θα είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν όσοι οργανισμοί, πιθανώς, κρίνονται προβληματικοί.
Όμως, η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι κάτι τόσο απλό και κεντρικό ζήτημα δεν είναι μόνο η απόλυση κάποιων χιλιάδων ή εκατοντάδων εργαζομένων. Είναι η φίμωση και η στέρηση του δικαιώματος ενημέρωσης του ελληνικού λαού, κάτι που ήδη επιχείρησε να πράξει η τρικομματική κυβέρνηση. Και τώρα, περνά στο τελικό στάδιο.
Το επόμενο βήμα, ίσως να προβλέπει και τη συμμετοχή ιδιώτη ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι όλες οι παραγωγές θα εκχωρηθούν στον ιδιωτικό τομέα και η χειραγώγηση θα είναι πλέον απόλυτη.
Και για τους αμφισβητίες και καχύποπτους που θεωρούν ότι η κρατική ραδιοτηλεόραση ήταν πάντοτε ένα απλό κυβερνητικό όργανο να πω ότι τη στιγμή που γράφεται αυτή η είδηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκπέμπουν δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων και οι εξελίξεις αναμένονται…

Διαβάστε ακόμα: Ανακοίνωση δημοσιογράφων ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου